Sziasztok,
Azért csináltam ezt a topicot, mert szeretném, ha összegyüjtenénk azokat a kis apróságokat (VS feature, addons, hotkeys, egyéb toolok, stb..), amelyekkel fokozhatjuk a Visual Studio produktivitását. Sokszor nagyon egyszerű (akár beépÍtett) dolgokkal rengeteg időt lehet megspórolni, de azt tapasztalom hogy (legalábbis a környezetemben) ezek a dolgok nagyon el vannak hanyagolva, a fejlesztők (magamat is beleértve) sokszor nagyon alapvető funkciókat sem ismernek. Én például több év Visual Studio használat után jöttem rá a Bookmark lehetőségre.
Kezdem is a sort:
Van ugye a Code Snippet nevű beépÍtett feature, ami nagyon hasznos is lenne, de ha ez ember saját snippetekkel akar dolgozni, hamar rájön, hogy baromi nehézkes ezeknek a kezelése. Mivel nem találtam normális code snippet editort, ezért helyette a FlashPaste nevű toolt használom, ami lényegében azt tudja mint a Code Snippet, de mivel clipboard-on keresztül dolgozik, és a stringek szépen fa-szerkezetbe rendezhetők, és gyorsbillentyűkkel előhÍvhatók, a csharp kódrészletek és asp.net markup darabok mellett ebben tárolok még nagyon sok, viszonylag gyakran használt stringet, adatot (pl. adószám, email-sablonszövegek, stb..).
Sajnos, a VS 2010 Beta2-vel nem működik, remélem ez egy VS bug amit javÍtanak.
http://flashpaste.com/
Írjatok ti is ilyen ötleteket :)
Üdv, Luxi