Akadémia alcsoport

Keresés

Visual Studio tippek és trükkök

A legutóbbi, K, ápr. 13 2010 15:39 tárgyú bejegyzést vbandi írta. 9 válasz.
  • H, márc. 1 2010 14:22

• Luxii
    • Az első 75 közreműködő
    • Csatlakozott Cs, szept. 25 2008
    • Bejegyzések 37
    • Pontok 575

Visual Studio tippek és trükkök

Sziasztok,

Azért csináltam ezt a topicot, mert szeretném, ha összegyüjtenénk azokat a kis apróságokat (VS feature, addons, hotkeys, egyéb toolok, stb..), amelyekkel fokozhatjuk a Visual Studio produktivitását. Sokszor nagyon egyszerű (akár beépÍtett) dolgokkal rengeteg időt lehet megspórolni, de azt tapasztalom hogy (legalábbis a környezetemben) ezek a dolgok nagyon el vannak hanyagolva, a fejlesztők (magamat is beleértve) sokszor nagyon alapvető funkciókat sem ismernek. Én például több év Visual Studio használat után jöttem rá a Bookmark lehetőségre.

Kezdem is a sort:

Van ugye a Code Snippet nevű beépÍtett feature, ami nagyon hasznos is lenne, de ha ez ember saját snippetekkel akar dolgozni, hamar rájön, hogy baromi nehézkes ezeknek a kezelése. Mivel nem találtam normális code snippet editort, ezért helyette a FlashPaste nevű toolt használom, ami lényegében azt tudja mint a Code Snippet, de mivel clipboard-on keresztül dolgozik, és a stringek szépen fa-szerkezetbe rendezhetők, és gyorsbillentyűkkel előhÍvhatók, a csharp kódrészletek és asp.net markup darabok mellett ebben tárolok még nagyon sok, viszonylag gyakran használt stringet, adatot (pl. adószám, email-sablonszövegek, stb..).

Sajnos, a VS 2010 Beta2-vel nem működik, remélem ez egy VS bug amit javÍtanak.

http://flashpaste.com/

Írjatok ti is ilyen ötleteket :)

Üdv, Luxi

• Pontok: 65
  • Sze, ápr. 7 2010 13:22 Válasz erre:

• bigbit
    • Az első 25 közreműködő
      Férfi
    • Csatlakozott K, júl. 1 2008
    • Bejegyzések 182
    • Pontok 2 825

Re: Visual Studio tippek és trükkök

kiprobáltam ezt a fastpaste-t hát snippetek azok jobbak.

Még a makrok lehetnek megoldások

• Pontok: 5
  • Sze, ápr. 7 2010 15:52 Válasz erre:

• Morzel
    • Az első 25 közreműködő
      Férfi
    • Csatlakozott H, szept. 8 2008
    • Debrecen
    • Bejegyzések 430
    • Pontok 6 855

Hát tekintetbe véve hogy egy esetleges sp1-ig stabilitás terén nem hiszem hogy lesz bármi előrehaladás, talán nem ártana valami kis program ami 10 percenként ment mindent és restartolja a VS10-et. Sok időt meg lehetne spórolni vele ha mondjuk a 9. percben elindítaná a következő példányt és akkor már csak a solutiont kellene újratöltenie.

Morzel

Lementve:
  • Sze, ápr. 7 2010 16:59 Válasz erre:

• storm12
    • Az első 200 közreműködő
    • Csatlakozott H, nov. 17 2008
    • Bejegyzések 7
    • Pontok 50

Próbáld ki a Resharper-t. Nagyon egyszerűen legyet benne létrehozni újabb snippet- eket, plusz még sok egyéb hasznos is funkciója van. Gondolom a ctrl+. billentyűkombinációt mindenki ismeri ezzel sok mindent le lehet generálni pl: egy interfészt kell megvalósítson az osztály, akkor ha MyClass : IFace es résznél nyomunk egy ctrl+. -ot, akkor legenerálja helyettünk a törzset.

• H, ápr. 12 2010 15:01 Válasz erre:

• sagifer
    • Az első 500 közreműködő
    • Csatlakozott H, júl. 6 2009
    • Bejegyzések 5
    • Pontok 130

Nagyon pöpec az új VS 2010, de a maradék hajam is kitéptem, és visszatértem a 2008-ra, egy apróság miatt.

Adott egy ASP.NET-es website split view nézet. szekeszteni szeretnéd a html kód részt, belekattintasz mondjuk egy táblázat cellájába, elkezdesz gépelni, de és azonnal kiugrik a </td> tag-re kijelölve az egész blokkot, miközben, ha jó hosszú a kód, nem is látod mi történt azzal amit már begépeétél. Ennek vannak különbőző válfajai, amikor olyan sorokat töröl ki, vagy oda szúrja be ahova nem szeretnéd.

A lényeg, hogy fogalamam sincs mi ez a ficsör, és hol lehet kikapcsolni, de ez így használhatatlan.

Lementve: ,
    • Pontok: 35
  • H, ápr. 12 2010 15:30 Válasz erre:

• Mauser
    • Csatlakozott H, ápr. 12 2010
    • Bejegyzések 3
    • Pontok 30

Sziasztok urak,

arra jöttem rá, hogy az egér bal gombjával ha megfogok egy tab-ot (mondjuk egy .cs file-t a fenti sorból) akkor azt kiemelhetem és akár különálló életet is tud élni. Persze persze lehetett splittelni az ablakot meg minden, de azért ez mégis új és pöpec.

Üdv,

Laca

Lementve:
  • H, ápr. 12 2010 15:54 Válasz erre:

• Morzel
    • Az első 25 közreműködő
      Férfi
    • Csatlakozott H, szept. 8 2008
    • Debrecen
    • Bejegyzések 430
    • Pontok 6 855

Kellett neked designert használni...

Morzel

Lementve:
    • Pontok: 20
  • H, ápr. 12 2010 16:00 Válasz erre:

• Mauser
    • Bejegyzések 3
    • Pontok 30

Nem lehet nézni élőben a bejelentést? Valakinek valami info? Sajnos nem jutottam el oda és szívesen megnézném akár az elmentett videókat.

Lementve:
    • Pontok: 20
  • K, ápr. 13 2010 10:32 Válasz erre:

• Mauser
    • Bejegyzések 3
    • Pontok 30

Bocs mán, hogy nem áll be a szám.

Érdekesnek találom az Optional Parameters lehetőséget is (4.0-ában). Nem hotkey, nem titkos, de én szerintem sokat fogom használni a wcf service-kben.

http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2010/04/02/optional-parameters-and-named-arguments-in-c-4-and-a-cool-scenario-w-asp-net-mvc-2.aspx

Üdv.

Lementve:
  • K, ápr. 13 2010 15:39 Válasz erre:

• vbandi
    • Az első 10 közreműködő
      Férfi
    • Csatlakozott H, jún. 30 2008
    • Budapest
    • Bejegyzések 555
    • Pontok 12 320

Hali,

Készült minden előadásról felvétel, remélhetőleg néhány héten belül elérhetőek lesznek.

Üdv,
    András

Oldal 1 - 1 (10 elem) | RSS